Свети Јоаникиј Ракотински – 24 Јануари

Свети Јоаникиј Ракотински – 24 Јануари

Свети Јоаникиј Ракотински – 24 Јануари На 24-ти јануари се чествува Свети Јоаникиј Ракотински, македонски архимандрит, учител и лекар! Молитва до преподобниот Јоаникие Преподобен отче наш Јоаникие, исцелителу на сите телесни болести и ослободителу од сите духовни тешкотии, не оставај ме во тагата на моите гревови да загинам, посрамен од многуте прегрешенија на моето срце. Ослободи ме од…

End of content

End of content