Откриена нова фасада на Македонската православна катедрала „Свети Климент Охридски“

Откриена нова фасада на Македонската православна катедрала „Свети Климент Охридски“

Македонската православна црква „Свети Климент Охридски“ извршила неверојатна трансформација со поставување на четири извонредни фрески на нејзината препознатливa фасада. Изработени од маестралната рака на иконографот Глигор Стефанов од Stefanov Icons Studio, иконите на Мајката Божја, нашиот Господ Исус Христос и златнен православен крст сега ја красат надворешноста, прекрасно комбинирајќи ја уметноста со духовната величественост. Во…

End of content

End of content